Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Премахнаха 53 външни реклами в София

53 от всичките 181 бр. неправомерно поставени рекламни и информационни елемента са доброволно демонтирани до днес от страна на собствениците на обектите, а заради изразен отказ на някои виновни лица от подобни действия, към констативните протоколи, инспекторите са съставили 6 акта за административни нарушения и са наложили глоби по квитанции в размер на над 500 лв, съобщават от Столична Община. 

    
Столичен инспекторат извърши проверка относно правомерността на поставяне на фирмени и рекламни надписи на бул. „Кн. Ал. Дондуков”. Установено бе, че 7 от всичките 105 търговски обекта, осъществяващи своята дейност”, имат законно поставени съоръжения, чрез които да рекламират и информират за своя предмет на дейност.
 
Нарушенията се изразяват както в липса на проекти и издадени разрешения за поставяне, така и в самоволно монтиране на конструкции в противоречие на заложените в чл. 41, ал. 1 и 2 от Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационни и монументално-декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на Столична община, правила за това. 
    
Демонтираха рекламата на „Самсунг” от фасадата на „Царевец” в София 
    
Незаконно съоръжение, рекламиращо компанията „Самсунг” бе доброволно демонтирано от фасадата на „Царевец” - една от емблематичните сгради в центъра на столицата.
 
По случая Столичен инспекторат изпрати покана за съставяне на акт на председателя на етажната собственост на сградата, поради невъзможността от пряк контакт с фирмата „К и К Електроникс”, представители на марката за България и явяващи се същинските нарушители в казуса.
 
За демонтажа на рекламния елемент, с площ над 12 кв.м. бяха необходими 8 часа усилия и специализирана подемна техника. 
 
Проверките по законността за рекламните и информационни елементи продължават. 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив