Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Предлагат два варианта за концесия на Централна баня в София

Два варианта се предлагат за концесионирането на Централната минерална баня в столицата. Докладът с предложението беше разгледан днес от съветниците от комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет, съобщи БТА.

 
Първото предложение на консултанта за концесионирането на Централната баня е то да е за срок от 12 години, като за целия период няма да се дължи концесионна такса. Исканата инвестиция от бъдещия концесионер е 6 милиона лева за първите две години, а за останалия 10-годишен период - общо 320 хиляди лева.
 
Вторият предложен вариант е за концесия със срок от 15 години. При нея за всяка година ще се плащат по 160 хил. лева концесионна такса, като инвестицията за първите две години ще е също 6 милиона лева, а за останалите 13 години - общо 640 хил. лева.
 
Идеята на общината е над 5600 кв. м от Централна баня да се превърнат в спа център, а останалите 7 хил. кв. м да са Музей на София, ремонтиран със средства по Оперативна програма "Регионално развитие", за които общината кандидатства с проект.
 
Предстои предложението на консултанта за концесионирането на обекта да бъде оформено в доклад и да се разгледа от Столичния общински съвет. Това ще е третият път, в който ще бъде обявен конкурс за избор на концесионер на банята.
 
 
Източник: investor.bg
Снимка: bulgaria-tourismbg.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив