Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Прах превзе няколко столични квартала

„Красно село” и „Надежда” са двата района с най-висока концентрация на прахови частици във въздуха.

 
Това сочат предварителните данни от автоматичните измервателни станции в София.
 
Според резултатите в „Надежда” фините прахови частици са над 70 микрограма на кубичен метър. В „Красно село” пък нивата са малко над 60. Най-мръсно е в пиковите часове между 18 и 20 часа.
 
Орлов мост и кв. „Дружба” пък са били местата с най-висока концентрация на фини прахови частици по същото време на миналата година, показват данните на Изпълнителната агенция по околна среда.
 
Според прочуванията в района на Орлов мост праховите частици са били 55,3 мг на кубичен метър. За същия период апаратурата в „Дружба” е отчела 51,7 мг.
 
„Основен източник на замърсяване на атмосферния въздух е автомобилният транспорт”, се посочва в доклад на столичния кмет Йорданка Фандъкова.
 
Според данните на Пътна полиция регистрираните в София коли са се увеличили с около 500 хиляди между 1988 и 2010 г., пише в. „Монитор“.
 
Като една от мерките за борба с нарасналия автомобилен трафик кметът посочва изграждането на велоалеи и насърчаване на гражданите да ги ползват. Сред останалите са разширяването на метрото и изграждане на паркинги от типа „Паркирай и пътувай”.
 
Общината планира да построи такива подземни гаражи на станциите от втория метролъч. Главната цел е намаляване на автомобилния транспорт с 15-20% до 2020 г.
 
Източник: dnes.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив