Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Положителна оценка за трансгранично сътрудничество на България

 

Европейската комисия даде положителна оценка на съответствието на системите за управление и контрол на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония и Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция, съфинансирани от Инструмента за предприсъединителна помощ, съобщават от МРРБ.
 
Управляващ орган на двете програми е Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Получената положителна оценка е гаранция, че процедурите и правилата, установени от него са достатъчно надеждни за ефективното усвояване и управление на европейските средства.
 
Одобрението на системите за управление и контрол от Брюксел ще подпомогне по-бързото достигане на европейските средства до бенефициентите.
 
С получаването на положителна оценка по двете програми се дава подкрепа на потенциални бенефициенти от областите Бургас, Хасково и Ямбол и провинциите
 
Едирне и Къркларели (за програмата България – Турция), и от областите Кюстендил и Благоевград и районите Североизточен, Източен централен и Югоизточен (за програмата България – Македония).
 
Общата стойност на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония за периода 2007 – 2011 г. е 14,2 млн.евро, от които 12,1 млн. евро са европейско финансиране и 2,1 млн. евро национално съфинансиране от държавните бюджети на двете страни.
 
По Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция общата разполагаема сума за периода 2007 – 2011 г. е 21,7 млн. евро от които 18,4 млн.евро от ЕС и 3,3 млн. евро национално публично съфинансиране от двете държави.
 
Към момента се извършва оценка на подадените проектни предложения по първите покани по двете програми. По програмата между България и Македония са подадени 93 проектни предложения на обща стойност 14,8 млн. евро. За финансиране по програмата между България и Турция кандидатстват 111 проекта на обща стойност 24,8 млн. евро.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив