Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Полагат канализационни тръби по закрит способ в София

Започна полагането по закрит способ на канализационни тръби от колектора по бул.„Овча купел.” По този начин няма да се затваря движението по бул.”Цар Борис ІІІ” и бул.”Братя Бъкстон”.

 
Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на започването на работата на специализираната машина за полагане на канализационни тръби по закрит способ .
 
Колектор от бул. „Бъкстон” по „Тодор Каблешков” до заустване в десен Владайски колектор” е част от Интегриран проект за водния сектор на град София, финансиран по програма ИСПА. 
 
Машината ще полага по 10 м тръби дневно.
 
 
По закрит способ ще се изпълнява канализационният колектор по бул.„Тодор Каблешков” в участъка от бул. „Братя Бъкстон” до бул. „Цар Борис ІІІ” и по бул.„Овча купел” до Преливна шахта (срещу улица „Костур”).

Този способ се налага поради голямата дълбочина на колектора, който в по-голямата си част е с дълбочина 7,50 м ÷ 8 м от терена. 
 
При този метод на работа на полагане на колектора не се нарушава пътното платно. 
Изкопи се правят само в местата на стартовите и приемни шахти. 
 
Канализационният колектор започва от заустване в десен Владайски колектор (на ул.„Коломан”), преминава по бул. „Овча Купел”, пресича бул. „Цар Борис ІІІ” и по бул.„Тодор Каблешков” достига до бул.„Бъкстон”. Общата му дължина е 821 м, а на отливния канал 311 м. Обектът попада в райони „Красно село”, „Овча купел” и „Витоша”.
 
Новият колектор има значение за осигуряване на включване на местностите – „Манастирски ливади – запад”, „Павлово”, „Бъкстон - триъгълника”, „Беловодски път” и кв. „Бъкстон”. 
 
Снимка: sofia.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив