Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Пожарникари: Бедствието на 2010 година в пернишко е наводнението през декември

Служителите от структурните звена за "Пожарна безопасност и спасяване" - Перник, отчетоха дейността си за изтеклата 2010 г. 

За периода от 01.01.2010 г. до 31.12.2010 г. служителите от ПБЗН-Перник са реагирали общо на 928 бр. съобщения за произшествия, срещу 890 бр. за 2009 г. 

 
191 са пожарите, които са причинили материални загуби. Тази година пожарите в сухи треви и храсти са 365 броя. На 61 фалшиви сигнала за пожар се реагирали пожарникарите през годината.

Над 60 % от сигналите са на територията на община Перник, където населението съставлява около 75 % от населението на областта, които са в пряка зависимост. Подобно е разпределението на пожарите, като се има в предвид, че 98 % възникват от човешка намеса и само 2 % от природни явления.
 
Отново преобладаващи за областта и през изминалата 2010 г. се явяват пожарите в сухите треви и отпадъци, което е резултат от наличието на големи не обработваеми територии с тревна растителност, проява на небрежност от населението и все още неефективна намеса от страна на кметовете на населени места и кметски наместници.

Високата цена за преодоляване на тези пожари са за сметка на всички нас - данъкоплатците и нанасят необратими щети на околната среда.
 
Значителното увеличение на помощните операции от 112бр. за 2009г на 215 за 2010г. се дължи преди всичко на оказаното съдействие на населението от звената на ПБС в областта по време на обявеното частично бедствено положение в община Перник през месец декември от проливния дъжд и повишеното ниво на р.Струма.

Само за четири дни от 04 до 07.12.2010г. структурните звена извършиха 105 бр. помощни операции за отводняване на жилищни и обществени сгради.
 
Интензивността на повикванията за произшествия през 2010 г. в Пернишка област беше 2,54 излизания на ден, което е под средното за страната 4 излизания.
 
И през 2010 г. най-големи са щетите, нанесени в покривните конструкции на сградите общо 1478 m2, предимно възникнали от необезопасени комини, небрежност при използване на открит огън, оставени без наблюдение нагревателни и отоплителни уреди.
 
Запазва се тенденцията за увеличение на броя на пожарите в отрасъл "Транспорт" предимно от умишлени палежи.
 
Източник: zapernik.com
Снимка: 4.bp.blogspot.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив