Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Подписват съвместен договор за развитие между Русе и Гюргево

Днес кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов ще подпише в Калъраш тристранния договор за реализация на проекта „Еврорегион Русе-Гюргево оперативни решения – Мастерпланинг за интегрирано управление на възможностите за развитие”.

 
Водещ партньор на проекта е Община Русе в партньорство с Община Гюргево. Той ще се реализира на територията на Русе и Гюргево.
 
Проектът ще допринесе за устойчивото развитие на българо-румънския трансграничен регион чрез въвеждане на нови модели на коопериране и платформи за партньорство, ще създаде необходимата рамка за общото интегрирано развитие на трансграничния регион, ще изгради имиджа на уникална идентичност на еврорегион Русе-Гюргево с цел представянето му пред потенциални инвеститори.
 
Общата стойност на проекта е 949 944, 48 евро от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. 
 
Предвижда се създаването на мастерплан за регион Русе-Гюргево, общи проекти за развитие, създаването и разпространяването на инвестиционен профил на региона. 
 
Договорът между управляващия орган и българската страна ще бъде подписан в Калъраш, където се намира съвместния технически секретариат. 
 
Източник: rusenews.eu

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив