Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Подводен илюминатор на остров Света Анастасия предлагат бургазлии

Граждани на Бургас помагат на общинската администрация с идеи за благоустрояване и подобряване облика на града, съобщиха от общината.

 
На електронната си поща кметът Димитър Николов ежедневно получавал интересни предложения, взаимствани от европейската и световна практика в областта на модерното и технологично градоустойство. Голяма част от тях са свързани с въвеждането на екологични и енергоспестяващи съоръжения, които вече са приложени и успешно работят в най-развитите съвременни градове. 
 
Любопитно, например, е предложението на Радослав Петров за изграждане на атракционен подводен илюминатор на о-в „Света Анастасия” като част от проекта за неговата реконструкция. Подводният илюминатор да бъде изграден като съоръжение на две нива с две закалени стъкла за наблюдение, предлага той.
 
Първото ниво - с основа на морското равнище, от което да се вижда морския хоризонт и прибоя на вълните, а второто с основа на равнището на морското дъно, откъдето ще се наблюдава подводната част на акостиралите плавателни съдове и разнообразието на подводния свят в Черно море.
 
„Така изградения атракционен подводен илюминатор освен, че ще оставя незабравими впечатления у всички посетители на остров „Света Анастасия”, ще предоставя и възможност за екологичен мониторинг на част от черноморското дъно.”, завършва писмото си Радослав Петров. 
 
Интересни предложения са постъпили за изграждането на Планетариум и иновативни системи за осветление в града.
 
Източник: burgasnews.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив