Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Официално: По-скъпа вода в София и Пловдив от февруари

Водата в София може да поскъпне от 1 февруари с близо 10, а в Пловдив - с близо 5 на сто. Това съобщи председателя на Държавната комисия по енергийно водно регулиране Ангел Семерджиев, след като обсъди с дружествата в двата града промените в цената на услугата за потребителите. Към момента е сигурно, че водата в София ще поскъпне най-малко с 6 на сто, а в Пловдив - с 3 на сто.

 
След новогодишното намаление в цената на парното със символичните 5 процента, ДКЕВР готви следновогодишно поскъпване на водата. Искането на Софийска вода и на ВиК-Пловдив е услугата да поскъпне с близо 20 процента. Регулаторът обаче е против подобно драстично повишение и предлага цената на водата да се повиши с 6,2 на сто в София и с 3,4 процента в Пловдив. 
 
Това означава, че потребителите в столицата ще плащат 1,63 лв./куб. м.  С ДДС вместо досегашните 1,54 лв./куб. м. В Пловдив клиентите ще плащат 1,46 лв./куб. м. с ДДС при досегашна цена от 1,40 лв./куб. м. Компаниите в двата града - Софийска вода и ВиК Пловдив, изразиха категорично несъгласие с предложенията на ДКЕВР и заплашиха, че няма да могат да изпълняват инвестиционната си дейност. 
 
Председателят на комисията Ангел Семерджиев обясни, че ако компаниите в следващите дни представят по-ясни аргументи поскъпването може да бъде с 2-3 процента по-голямо от предложеното от регулатора към момента. Окончателното решение ще бъде взето на 27 и 28 януари.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (2)

Добави коментар
consultestatesЯну 5, 2011     (0)

123

Яну 6, 2011     (0)

Цените се вдигат, а качеството спада. Контрол от страна на държавата няма.

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив