Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Перничанин открадна улица, живущите заобикалят през парка

Бизнесмен от Перник си присвои улица. Захари Йосифов прегради незаконно най-стария път в пригаровия район на града с временно разрешително и го държи в плен вече 6 г. Четири блока останаха откъснати от града.

 
Хората се принудиха да си направят пътека през парка. Линейки не могат да достигнат до адресите и лекари носят на ръце болните до реаномобилите. Енергото и ВиК също вдигнаха ръце от предприемача. Йосифов купил преди време старите магазини в квартала УПИ I. Взел и бившата книговезница. Там отворил шивашки цех с фирмата си "Захитекс"ООД и започнал строеж на складове. 
 
През 2005 г. си извадил разрешително да огради мястото, докато приключи градежът. Сложил желязна порта насред улицата и си направил паркинг върху паветата. Вече 6 г. помещенията са на 90% готови, а пътят, който е продължение на ул. "Яворов", стои затапен. 
 
Бизнесменът разиграва общината и жителите на квартала с уж привършителни работи по обекта. За да не газят кал, живущите в блоковете си настлали градинката с бетонни плочи, за да стигнат до домовете си.

Болшинството от домуващите са възрастни хора и истинска драма настъпва, когато трябва да се карат с линейка в болница, разказа Валери Венев, един от потърпевшите. 
 
Миналата година от ВиК се видели в чудо, за да поправят запушената канализация между две от жилищните сгради.

Вместо 30 лева за обикновена услуга домакинствата платили 140 лева. Оказало се, че обикновената кола на дружеството няма достъп до мястото на аварията, а големите камиони с дълги маркучи, които пуснали от съседна улица, струват скъпо. 
 
Енергото пък има трафопост в района, на който при авария не може да смени уредите. От 5 г. никой от блоковете не смее да започне ремонт, защото трябва да влачи на ръка чувалчетата с цимент.
 
Източник: zapernik.com
Снимка: goodexperience.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив