Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за горите

Не подлежат на промяна на предназначението по реда на този закон и не може да бъде извършвано строителство в поземлени имоти в горски територии, които физически и юридически лица или общини са придобили от държавата в резултат на замени, извършени до деня на обнародването на закона в Държавен вестник.


Това решиха народните представители при гласуването на второ четене на промени в Закона за горите. Ограничението се прилага и при промяна на собствеността на имотите, с изключение на случаите, когато съответната горска територия се придобива от държавата, предаде БТА.
 
Ограничението обаче не се прилага, когато промяната на предназначението е за изграждане на национален обект или на общински обект от първостепенно значение по смисъла на Закона за държавната собственост и Закона за устройството на територията, които стават публична държавна или общинска собственост.

В срок от един месец от обнародването на закона Министерството на земеделието и храните обнародва в Държавен вестник списък с имотите, които не подлежат на промяна на предназначението.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив