Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Пазарът на ваканционни имоти в САЩ във възход

Продажбите на имоти в много ваканционни дестинации в САЩ са скочили рязко през миналата година до невиждани след годините на бума нива благодарение на големи намаления на цените, покупки в брой и поскъпващите портфейли от акции на купувачите, пише Wall Street Journal.

 
На остров Мърсър Айлънд в езерото Вашингтон продажбите на крайбрежни имоти са нараснали близо три пъти през 2010 г. в сравнение с предходната година, достигайки обемите от 2006 г.

Продажбите в курортния град Хилтън Хед Айлънд, разположен върху едноименния остров в Южна Каролина, са се повишили с 14% през годината. В Палм Бийч във Флорида е отчетен годишен ръст от 40%, като обемите са сравними с пика от 2007 г. Данните са събрани от местни брокери.
 
Продажбите на съществуващи жилища през ноември нараснаха с 5,6% на годишна база, отчетоха от американската Национална асоциация на брокерите на имоти.

Миналия месец индексът Case-Shiller за жилищните цени в 20 големи града в страната отчете спад за октомври, като повечето анализатори прогнозират още 5% до 10% спад през предстоящата година.
 
Данни за пазара на ваканционни имоти в САЩ не се следят редовно. Асоциацията на брокерите провежда годишна анкета сред членовете си, но резултатите за 2010 няма да излязат преди март.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив