Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Отчитат повишен интерес на гръцки клиенти към имоти в Благоевград

През последните месеци на 2010 г. на пазара на имоти в Благоевград и региона се наблюдава значително увеличение на клиентите от Гърция, съобщиха от агенцията за имоти Форос.

 
Гръцките клиенти са предимно бизнесмени, които вече имат или искат да установят своя бизнес в България поради ред причини – по-ниско заплатена работна ръка, по-евтин транспорт, по-атрактивни цени на имотите и по-сигурната икономическа обстановка в страната, обясняват от агенцията.
 
Имотите, които този тип клиенти търсят, трябва да имат атрактивни цени, добри локации и възможност за дългосрочно ползване, да бъдат в нови и чисти сгради. Търсените жилищни имоти са предимно двустайни и тристайни апартаменти под наем или за закупуване, като във втория случай се търсят апартаменти в широк център и в близост до университетите в града.
 
Освен от имоти, гръцките клиенти се интересуват и от закупуване на работещи бизнеси в различни сфери, най-вече в сферата на услугите. Търсят се отново добри локации и разработени бизнеси, чиито собственици в момента изпитват затруднения или искат да се пренасочат към други сфери. Водеща е цената и състоянието на предлагания имот, в който се развива конкретния бизнес.
 
Гръцките клиенти са доста претенциозни и диктуващи условията в преговорите с продавачи или наемодатели, като основно предимство е дългият период на ползване при наемането на имоти (между 3 и 5 години), а при закупуването - плащането със собствени средства, посочват още от компанията.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив