Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Омбудсманът предлага узаконяване на ромските жилища

Самоволно вдигнатите ромски жилища да бъдат узаконени, предложи днес омбудсманът Константин Пенчев на форума "Ромски лидери за регионално сътрудничество“.


По този начин според него ще се реши проблемът с гетата, а малцинството ще започне да плаща данъци за собствеността си.
 
"Това ще бъде началото на интеграцията на ромите в обществото“, обясни виждането си омбудсманът пред председатели на организации на циганското малцинство от България, Македония, Румъния и Сърбия.
 
Според Пенчев това, че държавата е оставила това малцинство "неграмотно и безработно“, е в основата на проблема с ромските незаконни постройки. "Основният виновник е държавата“, каза той.

Бившият съдия обвини и българските националисти, които постоянно нападали ромите за незаконните им постройки, без да се замислят как и защо те са стигнали до това положение.
 
Пенчев съобщи още, че има заповеди за събаряне на няколко гета в България, но на практика това нямало как да се случи. "Ако тръгнем да рушим къщите, може да се стигне до истинска трагедия, а и трябва да се мисли къде ще настаним хората“, обясни омбудсманът.
 
“Трябва да се съобразяваме с циганите, тъй като те са най-многобройното етническо малцинство в Европа. Близо 12 милиона роми живеят на Стария континент”, посочи представителят на Европейската комисия в България Зинаида Златанова.

Тя се обяви за усвояване на повече средства от европейски фондове за интегрирането им, тъй като до момента това е основен проблем за България.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com
Снимка: Barcroft media

Коментара : (1)

Добави коментар
Мар 9, 2011     (0)

При това условие и аз мога да си направя затворен комплекс на брега на морето ще си сменя името на турско и готово. Освободен от данъци до живот. Едно е държава да е винова за целия народ друго е само за малцинствата. Но при този прираст от страна на малцинствата, незнам кой скоро ще е малцинство. Държава и община са оплетени от вътрешни миши интереси в 4 годишна рамка, после който дойде почва да говори за другите две години и той мандата минал. Морала липсва не е нисък! Отговорност прераснала в масова безоотговорност което не ме учудва при положение че повечето хора в политика са израстнали в комунистическия строй и за пазарна икономика незнам защо им дават правото да се изказват. Млада и непоклатима ръка иска България, но до тогава ще търсим кой е по най най виновен!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив