Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Общински съветник купува имот в Морската градина на Варна

 

Общинският съветник Веселин Марешки си хареса общински имот в Морската градина във Варна. Аптекарският бос ще се опита да вземе самосрутваща се къща с огромен двор в Приморския парк, като за сметка на това изгради пристройка към детска градина №9 в кв. „Чайка“.
 
Марешки декларира тези свои намерения по време на сесията на Общинския съвет, като отказа да участва в гласуването с мотива, че попада в конфликт на интереси, тъй като проявява интерес към сделката. С него във вота не участваха и двете съветнички от групата му Дилбер Вейсалова и Цветелина Тъмназова - с обяснението за съвместни участия във фирми.
 
С 29 гласа „за“, 4 „против“ и 0 „въздържали се“ Общинският съвет даде „зелена светлина“ на процедурата.
 
Имотът в Морската градина се намира в близост до Делфинариума. Той представлява къща от 145 квадратни метра и двор с обща площ от 2400 квадрата. Оценката на имота, направена от лицензиран оценител, е в размер на 1,4 млн. лв., което прави около 290 евро на квадрат.
 
В замяна купувачът трябва да изгради пристройка за две групи към съществуващата забавачка в кв. „Чайка“, както и басейн и физкултурен салон. В условията е посочено още, че инвеститорът трябва да даде и банкова гаранция в размер на 1, 67 млн. лв., която ще се освободи след реализиране на проекта. Купувачът ще получи нотариален акт за имота, след като забавачката влезе в експлоатация, решиха съветниците.
 
Източник: varnanews.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив