Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Община Варна предлага промени в тръжните правила

Кметската администрация предлага промени в Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, пише в-к "Черно море".


По силата на измененията, които предстои да бъдат обсъдени от комисиите на местния парламент, търговете ще се състоят и при един кандидат. Досега за провеждането на процедурите бе необходимо поне двама да подадат предложение за участие, обясни Теодора Трендафилова, шеф на дирекция "Общинска собственост".

Това условие се е оказало пречка за сделките в условията на криза, когато инвестиционният интерес е сведен до минимум и търговете не привличат много кандидати. Стига се дотам, че за провеждането на дадена процедура някои от кандидатите се опитват да хитруват и се явяват със свои приятели, които фиктивно играят ролята на конкуренти.

Причината е, че ако само един човек подаде заявление за участие, търгът или се прекратява, или в ущърб на общината трябва да намалим обявената за съответния имот цена с 10%, отчете Теодора Трендафилова.

Тя се надява, че местният парламент ще одобри предложените промени в наредбата за общинските имоти, за да може с облекчените тръжни условия броят на реализираните сделки да се увеличи.

Така кметската администрация очаква да промени печалните резултати от 2010 г., когато чрез търг бяха продадени едва 4 нежилищни имота на обща стойност 252 396 лв. Поради липсата на купувачи не е реализирана продажбата на общинска собственост за 8,6 млн. лв.

Тъкмо на тази стойност били разгледаните и приети от Общинския съвет 59 предложения за тръжни процедури с имоти.
 
Източник: varna24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив