Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Общината Бургас готви идеен проект за шумоизолираща стена край летището

Мерките за справяне с шумовото замърсяване бяха обсъдени  в Бургас от представители на местната, държавната власт и концесионера на Летище Бургас „Фрапорт".

 
Срещата беше продължение на предишно заседание, провело се в кабинета на транспортния министър Александър Цветков през октомври миналата година.
 
И на двете срещи бургаският кмет Димитър Николов настояваше за изграждане на специална шумоизолираща стена край Сарафово, която да намали значително шумовото замърсяване, както и за обсъждане на възможността за промяна при захода или въздушните трасета на самолетите. При вчерашната най-накрая бяха набелязани конкретни мерки.
 
Община Бургас се ангажира да изготви прединвестиционно проучване с икономическа обосновка за изграждане на шумоизолиращата стена. То ще е готово до края на април. Тогава на масата за преговори отново ще седнат същите участници, за да обсъдят вида, точното място и цената на съоръжението.
 
Освен кмета Николов, във вчерашната дискусия участваха зам.-министърът на транспорта Камен Кичев, областният управител Константин Гребенаров, народният представител Иван Вълков, директорът на Летище Бургас Георги Чипилски и негови колеги от „Фрапорт", зам.-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и Костадин Марков, главният архитект Веселина Илиева, директорът на Областно пътно управление - Бургас Митко Порязов, бившият директор на летището Калин Барзов, кметският наместник в квартал Сарафово Станко Земберов, представители на ръководството на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" и Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение" /РВД/.
 
„Ние сме готови за действие. Община Бургас е готова да съфинансира изграждането на шумоизолиращата стена. Предвидили сме средства за това в проектобюджета за 2011 г.", заяви по време на срещата кметът Николов.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив