Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Община Царево ще обжалва концесията за проучване

Oбщина Царево ще обжалва пред Върховния административен съд концесията за проучване и добив на нефт и природен газ в зона „Силистар”.


Днес Общинският съвет в Царево единодушно излезе със становище, в което декларира несъгласие с решение №69 от 03.02.2011 г. на Министерски съвет за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок 1-14 Силистар.

Зоната обхваща континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море от Резово до Бяла. Участъкът е с размери 115 на 130 км.
 
Новината за разрешението на добив на нефт в морето силно обезпокои жителите на общината.

Кметът на Царево Петко Арнаудов и общинските съветници смятат, че търсенето и проучването на нефт и природен газ в морското пространство пряко засяга интересите на местното население и в този смисъл е било целесъобразно, преди да издаде това разрешение, правителството да поиска и становището на местната власт.

Съветниците заявиха, че в качеството си на орган, който определя развитието на общината във връзка с дейностите по опазването на околната среда и рационалното използване на природните ресурси на територията й, Общинският съвет има право на мнение, и в случая то е, че добивът на нефт в морето ще унищожи природата в региона и ще навреди сериозно на рибарството и туризма.

Всички бяха единодушни, че започне ли сондирането, туризмът ще замре, и се обявиха категорично против това решение.
 
Източник: burgasnews.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив