Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Община Хасково изплаща дългове с имоти

Община започва да плаща с имоти. Липсата на свежи пари заради кризата принуди общинската администрация в Хасково да предложи недвижими имоти на фирмите, към които виси с дългове. Нестандартното решение предстои да бъде взето от общинските съветници на следващото заседание на местния парламент на 17 декември.


 Вносител на предложението е кметът Георги Иванов. Шест са фирмите, към които община Хасково има по-големи задължения. На всяка от тях ще бъде предложено да вземе един от седемте апетитни имота, които общината се опитва да продаде от година, но заради кризата няма желаещи.

Става въпрос за терени, които са в центъра на града и пазарната им оценка е за нeколкостотин хиляди лева. Изплащането на дългове с имоти е част от антикризисната програма, която в средата на годината прие общинския съвет, съобщи в. "Стандарт".
 
 Около 6 млн. лева са задълженията на община Хасково. В същото време граждани и фирми дължат на местната хазна около 5 млн. лева. Заради кризата и липсата на свежи пари у бизнеза продажбите на общинска собственост през 2010 г. са намалели с пъти.

Затова от общината предлагат алтернативни начини за изчистване на дълговете. Според кметската администрация, частният сектор е по-гъвкав и получавайки имот от общината може да го продаде значително по-бързо или да го използва в бизнеса си.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив