Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Община Видин ще реализира проекти за над 80 млн. лв.

Над 80 милиона лева е общата стойност на проектите на Община Видин, които предстои да се реализират, съобщи кметът Румен Видов. Той уточни, че в тази сума влизат проектите за регионално депо за битови отпадъци, проектът за водния цикъл на Видин и други.

 
Проектът за изграждане на регионално депо за твърди битови отпадъци  е  на стойност  9 милиона евро и е по ОП „Околна среда". Видин, заедно с Бургас, са първите общини от страната, подали апликационни форми по тази програма. „Първата копка" на видинското депо се планира за средата на 2011 година.
 
Проектът за цялостна рехабилитация на канализацията във Видин и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води ще струва над 31 милиона евро. Предстои да бъде внесен началото на 2011 година, съобщи още кметът на общината.
 
Само през тази година по Оперативна програма „Регионално развитие" във Видин са реализирани три проекта за над 12 милиона лева. Това са проектите за ремонт на детските градини във Видин, на Социалния център за възрастни хора в село Кутово и на Дома за деца с увреждания в село Гомотарци.
 
По Оперативната програма „Регионално развитие" влиза и проектът „Видинска крепостна система Калето", който вече получи одобрение за финансиране от МРРБ. „Това е проект, единствен по рода си в цялата страна. Ще бъдат възстановени крепостните стени на турското кале с прилежащия ров  и капиите „Еничар" и „Флорентин", като така това ще се превърне в туристическа атракция от локално и национално значение", подчерта още на срещата с медиите Румен Видов.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив