Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Ню Йорк, Пекин и Буенос Айрес - най-опасни за туристите

Не ходете в Ню Йорк, защото може да пострадате от улични побойници. Това съветва списание "Тайм Аут". Според данните, именно в Ню Йорк рискът да бъдете пребити на улицата е най-голям. Не използвайте думи като "благодаря" и "моля", защото те отключват допълнителна агресия, съветват психолози.

 
Номер 2 в своеобразната класация на неподходящите градове за среднощна разходка е Пекин. Съветът тук е да се смесите с тълпата и да не протестирате срещу мръсния въздух.
 
Темпераментният Буенос Айрес е номер 3 на най-опасните градове. Избягвайте да показвате познания относно правилата за движение по пътищата. Пешеходните пътеки са само за украса, така че бъдете внимателни.
 
Многомилионният Мумбай също е в подреждането, макар и под номер 4. Ако не искате да си навлечете гнева н местните, внимавайте при качването и слизането от обществени транспортни средства. Влаковете са особено опасни, затова си трайте, ако не искате да слезете в движение.
 
Сидни - номер 5. Красивият и дружелюбен град може да се окаже опасен, ако започнете да страните от непознат събеседник. Тук изглежда всички се познават. Не показвайте незайнтересованост от диалога с непознат.
 
Дубай - и тук може да ви набият, без да им мигне окото. Ако имате достатъчно пари - купете си черен Хамър и карайте напред. Размерът има значение и никой няма да ви закача.
 
Каталунската столица Барселона се слави с местните си блага. Тук всичко е най-хубаво и най-красиво. Не показвайте, че сте фен на Франко и не пейте "Viva Espana" по улиците.
 
Лондон завършва класацията. За разлика от Ню Йорк, където могат да ви пребият, ако сте любезен, в Лондон трябва да сте такъв. Покукпата на пакет цигари или вестник задължително трябва да съдържа поне 5 пъти думата "благодаря". Ако това ви се струва излишно и ви изнервя - не ходете там!

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив