Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Нужни са повече стимули за строителството на пасивни сгради

Нужни са повече стимули за зелено строителство, за да се подобри енергийната ефективност в сектора.

 
Така сградите ще могат да отговорят на европейските изисквания за почти нулево ниво на енергийна консумация до 2020 г., стана ясно от заключенията на конференцията "Пасивни сгради България".
 
В момента обаче липсва ясна визия и информация за бъдещата стратегия на страната в сектора, а бизнесът все още не е запознат с новите изисквания на строителното законодателство на ЕС. Европейската директива за енергийните характеристики трябва да бъде транспонирана от страните членки до 2012 г.
 
Европейското законодателство предвижда до края на 2020 всички нови сгради да са с близко до нулево потребление на енергия.
 
Обществените сгради, които трябва да дадат пример на бизнеса, трябва да отговарят на тези изисквания две години по-рано, смята Силвия Бонова от информационна група "Пасивни сгради", организатор на събитието.

За целта държавите членки ще трябва да изготвят национални планове за увеличаване на броя на сградите с ниско потребление.
 
В България има готови проекти за едва няколко пасивни къщи. На път е да бъде завършена първата в Благоевград. Тя е дело на архитекта Георги Николов от студио "Архе".
 
Източник: stroitelstvo.info

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив