Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Новият закон за местни данъци се отлага

 

Още през юли Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е депозирало в парламента нов законопроект за местните данъци и такси, изработен в партньорство с бизнеса. Разглеждането на този закон обаче за пореден път се отлага, съобщи пред в. "Класа“ вчера изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова.
 
Тя не се нае да прогнозира кога проектът ще влезе в пленарна зала. Според нея за момента е най-важно да се уточни посоката – дали в страната ще продължава курсът към децентрализация, или се върви към поредна централизация.
 
На започващата днес в Албена 7-а среща на българските общини, която ще продължи до 15 октомври, се очаква да бъдат обсъдени и процедурите за по-успешно усвояване на европейските програми – най-вече ОП „Регионално развитие“, ОП „Околна среда“ и ОП „Развитие на селските райони“.
 
Очаква се форумът да бъде уважен от премиера Бойко Борисов и от президента Георги Първанов. В дискусиите за проблемите на местното самоуправление ще участват и финансовият министър Симеон Дянков, министърът по усвояването на еврофондовете Томислав Русев – бивш кмет на Габрово, както и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. В Албена ще бъде и посланикът на Кралство Белгия Марк Микелсен.
 
„Политиците трябва да гласуват по-голямо доверие на местната власт“, коментира и кметът на Добрич Детелина Николова, която е домакин на срещата.
 
Очаква се представителите на местната и централната власт да обсъдят още политиката по местните данъци и такси и общинските проектобюджети за 2011 г.
 
Източник: Econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив