Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Нечувано ниски цени на имотите в САЩ

 

Жилищните цени в САЩ се понижиха за 53-ти пореден месец през ноември, с което общият размер на спада надмина този от Голямата депресия за първи път, сочат данни на сайта за имоти Zillow.
 
Цените на жилищата паднаха с 26% от техния пик през 2006 г., с което те надминаха понижението от 25,9%, регистрирано между 1928 и 1933 г., се казва в доклад на компанията, цитиран от Ройтерс.
 
Спадът на месечна основа през ноември бе 0,8%. Това е своеобразен злощастен крайъгълен камък за жилищния пазар в САЩ, който не успя да набере много инерция, въпреки редица държавни програми за понижение на необслужваните кредити и повишение на търсенето с временни данъчни облекчения и по-ниски лихвени проценти, пише изданието.
 
Всъщност много икономисти очакват още ценови спадове, въпреки че се забелязват и някои непотвърдени признаци за повишено търсене.
 
По думите на Стан Хъмфрис, старши икономист в Zillow, през следващите шест до девет месеца на пазара има редица значими фактори, които се очаква да доведат до още ценови спадове.

Сред тях са прекомерният инвентар от жилища на пазара и високият дял на потребители, чиито ипотеки са по-високи от стойността на имота, както и високият брой принудителни отнемания на имоти.

Сред най-съществените фактори е и слабото търсене на жилища поради високата безработица.
 
Спадовете се ускоряват и ще отнеме известно време, преди евентуалното намаление на безработицата и други признаци на икономическо подобрение да подкрепят пазара, коментират от компанията.
 
Ценовото понижение през ноември от 0,78% е най-големият месечен спад от февруари 2009 г. насам.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив