Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Намалиха такса смет за фирмите в София

 

Столичният общински съвет реши от 12 на 10 промила да се намали таксата за битови отпадъци за нежилищните имоти на предприятията.
 
Размерът на таксата за жилищните им имоти и за гражданите ще остане на миналогодишното равнище - 1,6 промила, съобщи БТА.
 
Съветниците отхвърлиха предложението на Вили Лилков от ДСБ за определянето на отстъпка от 5% за платилите такса "смет" до края на април. Отхвърлено беше и предложението на Георги Свиленски от БСП средствата, изразходвани за зимно почистване на общинските пътищата от миналия сезон, които не са платени, да се платят тази година.
 
Съветниците отхвърлиха и предложението на колегата му Георги Кадиев да се намали размерът на такса "смет" за гражданите от 1,6 на 1,4 промила, а да се запази на 12 промила таксата за фирмите. 
 
Одобрено бе предложението на Иван Нейков от СДС Асоциацията за развитие на София да внесе до 1 юли 2010 г. анализ на практиките, прилагани от други европейски градове за справедливо определяне на такса "смет" според изхвърлените количествата. 
 
 
Източник: dnes.dir.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив