Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Най-скъпите апартаменти за продажба в София

 

Кризата в цените на жилищата не доведе до значително понижение в цените на най-скъпите имоти в столицата, като само ги прави почти невъзможни за продаване.
 
Преди около година писахме за най-скъпите жилища в София. Оказва се, че заемащият втора позиция тогава апартамент в сграда срещу Народния театър, обявена за Паметник на културата, с продажна цена от 1.5 млн. евро, все още не е намерил своя купувач и отново е на второ място, показва справка в имотния сайт Imoti.net.
 
Жилището с 3 спални, дневна, кабинет, кухня и 1 паркомясто, с обща площ в размер на 253 кв. м и обявена тогава цена от близо 6 000 евро за квадратен метър все още е в актуалните оферти със същата продажна цена.
 
Като цяло откриваме седем оферти от брокери на жилища с продажна цена над 1 млн. лева в столицата.
 
Към днешна дата най-скъпото обявено за продажба жилище е апартамент в Оборище близо до Докторски паметник, с обявена цена от 1.8 млн. евро.
 
Жилището е с площ от 253 кв. м и се намира на третия от четири жилищни етажа. То разполага с троен хол, две спални, кабинет, кухня, две бани, две тоалетни, балкони, и гараж. Въз основа на обявената му продажна цена, квадратният метър възлиза на цели 7 142.86 евро.
 
Едно сравнение ни сочи, че преди около година най-скъпото обявено за продажба жилище бе с продажна цена от 2 млн. евро. Това бе апартамент от 500 кв. м, с 5 дка дворно място, 2 спални, 2 камини, 3 паркоместа и басейн.
 
На трета позиция сред най-скъпите жилища е апартамент от 284 кв. м отново в центъра на София с продажна цена от 1.391 600 евро, или 4 900 евро за квадратен метър.
 
Освен с гледка към Руската църква, жилището разполага с входно антре, две големи помещения по 50 кв.м, три стаи, баня, тоалетна, три антрета, кухня със складово помещение и тераса.
 
Само с 1 600 евро по-евтино е жилището на четвърта позиция, което представлява многостаен апартамент от 430 кв. м близо до хотел Рила. То има над 15 стаи и цена за кв. м от 3 232 евро.
 
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив