Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Над 700 незаконни обекта около язовирите в страната

Над 700 незаконни обекта са установили проверките на инспектори от Дирекция за национален строителен контрол край 53 язовира в цялата страна, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

 
До края на месеца ще приключи обобщаването на информацията от проверките и през февруари и март ще се пристъпи към издаване на заповеди за премахване на сградите. Плевнелиев коментира и напредъка по строителството на автомагистрала „Люлин”.
 
Все още се работи по доклада от съвместната проверка на експерти от ведомството на Плевнелиев и екоминистерството на 53 язовира страната, обясни регионалният министър. Той каза, че според предварителна информация става дума за общо над 700 незаконни обекта на база на проверките. “Февруари и март ще бъдат месеците, в които всичко, което извадим като факти, трябва да се превърне в конкретни действия, тоест след като има малко над 700 незаконни обекта, трябва да бъдат извадени над 700 заповеди за премахването им“, обясни той. 
 
Плевнелиев коментира и строителството на автомагистрала „Люлин”, която е готова на 93 процента. “За нас автомагистрала “Люлин” е един успешен, приключен казус и по нея ще пътуваме официално със сигурност на 15 май, а неофициално зависи от експертите, които ще ми докладват до края на седмицата”, каза още министърът. 
 
 
Източник: DarikNews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив