Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Над 20 незаконни временни обекта има в Слънчев бряг

Проблемът с незаконните временни обекти в курортното селище с национално значение Слънчев бряг засяга и концесионерите на плажа.

 
Това каза по време на срещата в Несебър Сава Чоролеев, собственик на хотели и концесионер на плаж Слънчев бряг- Север.
 
По думите на Чоролеев на концесионната територия има над 20 незаконни обекта, които са поставени без тяхното знание и разрешение.
 
Той каза, че вече от години е търсил съдействието и на МРРБ и на общината, но досега проблемът на е получил разрешение. Чоролеев каза, че след извършваните проверки и констатации е получавал писма да премахне незаконните обекти, които не съществуват в одобрената от МРРБ схема на концесионера, но допълни, че не може да го направи, тъй като не са негови и не той ги е отдал под наем и дори не знае на кого са.
 
На въпрос защо не премахне незаконните обекти след като е стопанин на територията, той отговори, че ако го направи, това би било самоуправство.
 
По думите му държавата трябва да се намеси, за да отстрани проблема, тъй като към момента той само се констатира. От съюза на собствениците обясниха, че това е заварено положение и определиха като мутренски този стил на поставяне на временни обекти.
 
Според председателя на Управителния съвет на Съюза на собствениците на хотели Елена Иванова е известно, че част от тези незаконни временни обекти са на силови групировки, които са поставени преди години и самите концесионери не могат да се преборят с тях без намесата на държавата и полицията.
 
Източник: focus-news.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив