Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

НСИ дава пояснение относно допълнителните въпроси в преброяването

 

Съгласно Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2011 г., обект на преброяване са и жилищните сгради. 
 
За сградите се събира следната информация: вид, местонамиране, етажност,материал от който е построена сградата, наличие на слънчеви панели, година на построяване, наличие на асансьор и брой жилища в сградата.
 
Чрез интернет преброяването не се събират данни за сградата. Данните за сградите се попълват само от преброителя.
 
Само преброилите се по интернет, които живеят в сграда, в която има само едно жилище (например еднофамилна къща), ще трябва да предоставят на преброителя уникалния код от електронното преброяване и да отговорят на въпросите за сграда от въпросника.
 
Когато в сградата има повече от едно жилище (например жилищен блок или кооперация), раздел „Сграда” се попълва само в картата, с която се преброява първото жилище. За останалите жилища в жилищната сграда се попълва само раздел „Жилище”, а раздел „Сграда” се зачертава с диагонална черта.
 
Извадкови изследвания, съпътстващи преброяването.
 
Съгласно Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2011 г., в програмата на преброяването са включени извадкови изследвания за изучаване на раждаемостта и миграцията.
 
Молим всички лица, които са попаднали в извадките на тези изследвания да отговорят на въпросите в анкетните карти. Резултатите от тези изследвания са от изключително значение за изследване раждаемостта и репродуктивното поведение на населението и миграционното поведение и нагласи на населението.
 
Информация за предаване на кодовете от електронното преброяване.
 
През първия ден на традиционното преброяване постъпиха запитвания от граждани, преброили домакинствата си с повече от една регистрация. В тези случаи е необходимо:
 
1. Ако всички лица, които живеят в жилището са били преброени електронно с повече от една регистрация, трябва да предадете на преброителя само един код – този който съдържа пълната информация за Вашето жилище и всички лица, които живеят в него.
 
2. Ако всяко лице в жилището е било преброено електронно с отделна регистрация, трябва да предадете всички получени кодове от електронното преброяване на преброителя
 
Източник: stara-zagora.org

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив