Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

НАП-Бургас продава имоти на Димитър Желязков - Очите

Националната агенция за приходите в Бургас подготвя търг с тайно наддаване на имоти на излежаващия присъда за пране на пари и организиране на престъпна група Димитър Желязков, известен с прозвището Очите.

 
След влязло вече в сила съдебно решене, ще бъдат обявени за продажба 2 апартамента, два магазина, гараж и два склада, всичките в Несебър, както и парцел с къща в Сунгурларе. Имотите са закупени със средства, придобити по престъпен начин и са конфискувани в полза на държавата от комисията „Кушлев".
 
Приходната агенция в морския град ще обяви до края на годината и търгове с тайно наддаване за над 60 кг благородни метали - злато и сребро. В търговете обаче ще могат да се конкурират офертите единствено на специализирани търговци, притежаващи лиценз за преработка, търговия и продажба на благородни метали.
 
От НАП-Бургас поясниха, че голяма част от изделията са бижута - гривни, пръстени, синджири и обеци и могат директно да бъдат пуснати в продажба без да се изисква претопяване. Количествата злато и сребро са били отнети в полза на държавата от съдебните органи и митническите власти през последните няколко години.
 
Сред вещите и стоките, които също ще бъдат обявени за разпродажба са и детски, мъжки и дамски дрехи, перилни препарати и един товарен автомобил. Чрез стоковата борса вече се продават над 50 000 артикула дрехи, големи количества бъркалки за кафе и пластмасови изделия.
 
Активизирането на публичните продажби е част от политиката на приходната агенция за ускорено прилагане на всички мерки на принудителното събиране с оглед необходимостта от парични постъпления в републиканския бюджет. Тези действия целят и дисциплиниране на всички онези длъжници, които не предприемат каквито и да са действия по погасяване на своите данъчните и осигурителни задължения.
 
Източник: econ.bg
Снимка: factor-bs.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив