Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Мостстрой е в процедура по несъстоятелност

Мостстрой АД и три негови дружества  - Мостстрой-Пловдив АД, Мостстрой-София АД и Мостстрой-Велико Търново АД са депозирали този следобед молби за откриване на производство по несъстоятелност. Това става ясно от съобщение на компанията. В него се казва:

 
В изпълнение на чл. 100ш от ЗППЦК и чл.27 и чл.28 от Наредба №2 за проспектите при публично предлагане и допускане да търговия на регулиран пазар на ценни книжа и разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа Ви уведомяваме, че на 06.10.2010г. са депозирани молби за откриване на производство по несъстоятелност на „Мостстрой” АД и неговите дъщерни дружества – „Мостстрой-Пловдив” АД, „Мостстрой-София” АД и „Мостстрой-Велико Търново” АД.
 
Причина за взетото решение е, че към настоящия момент Мостстрой АД се намира в състояние на неплатежоспособност и свръхзадълженост, посочват от дружеството. Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани, описи на движимо имущество.
 
В съобщението се посочва още, че на 31.05.2010 г. е настъпил падежът на задълженията по сключения с Обединена българска банка АД договор за кредит, по който съдлъжници са трите дъщерни дружества, и всички суми по него са изискуеми. Поради липсата на парични средства, с които да бъде заплатен дългът е налице реална възможност за образуване на изпълнително производство срещу дружеството за принудително събиране на дължимите суми, се посочва в съобщението на компанията.
 
През м. август 2010 лизингодателят „Интерлийз” ЕАД прекрати сключените с дружеството договори за финансов лизинг на транспортни средства и лизинговите вещи бяха предадени на лизингодателя, посочват от компанията. Това практически доведе до невъзможност за дружеството да осъществява дейността си. Освен това, за наличните задължения за заплащане на лизингови вноски по лизинговите договори има издадена обезпечителна заповед, по която са наложени запори на всички банкови сметки на дружеството.
 
Горепосочените причини са относими и към трите дъщерни дружества на „Мостстрой” АД, като се прибави и фактът, че лизингодателят „БМ Лизинг” АД прекрати сключените с Мостстрой-Пловдив” АД, „Мостстрой-София” АД и „Мостстрой-Велико Търново” АД договори за финансов лизинг и лизингованите вещи бяха предадени на лизингодателя. Отписването на активите доведе до наличието на голяма счетоводна загуба за дружествата, се казва в съобщението на Мостстрой АД.
 
Източник: darikfinance.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив