Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Мобилни екипи оказват помощ на бездомници в столицата

Общо 504 са бездомните лица, на които е предоставен подслон в трите центъра за временно настаняване, разкрити в столицата – на ул.”Ришки проход” 2, в „кв.”Захарна фабрика” бл.51 и в ж.к.”Люлин” бл.464.


Три от тях са настанени през изминалото денонощие. Четири бездомни лица са изразили категоричен отказ пред мобилния екип на Столична община да бъдат настанени и са останали през нощта на улицата.

Продължават усилията на общинските служители, като се търси и съдействието на Общинската полиция, за тяхното настаняване във временен център. 
 
Ежедневно мобилни екипи на Столична община обхождат столицата и подават сигнали и съдействат за настаняване на граждани, останали без подслон.

В центровете за временно настаняване се осигурява социални консултации и добри условия за живот. В дневните трапезарии на бул.”Витоша” 99 и в църквата „Света Параскева” бездомните лица получават обяд. 
 
 От месец декември до сега Столична община е оказала подкрепа на 73 бездомни лица, които към момента продължават да ползват услугите на центровете. 
 
Поради с ниските температури гражданите могат да подават сигнали за бездомни лица на тел: 987 55 55, 112 , 80 35 900. 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив