Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Министър Плевнелиев ще участва в среща за европейската транспортна мрежа

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще участва днес в неформална среща на транспортните министри на тема „Ревизия на Трансевропейската транспортна мрежа: Към дългосрочна, добре балансирана, европейска транспортна мрежа” в Будапеща, Унгария.

 
Участниците в нея ще дискутират методологията и финансирането на ревизията на европейската ТEN-T мрежа, информират от пресцентъра на МРРБ.
 
Вицепрезидентът на Европейската комисия, отговорен за транспорта, Сиим Калас и председателят на Комитета по транспорт и туризъм в Европейския парламент Браян Симпсън ще представят извършеното до момента по подготовката на ревизията на Трансевропейската транспортна мрежа.
 
За България е изключително важен този процес, тъй като страната ни се бори за влизането на магистрала „Хемус” в европейската ТEN-T мрежа и включването й за финансиране от европейските фондове.
 
Темата беше официално обявена през 2009 г. от ЕК. Тогава беше публикувана Зелена книга за ревизия на TEN-T политиката. Освен това Комисията подготвя и Бяла книга за бъдещата транспортна политика до 2020 г., която се очаква да бъде публикувана през пролетта на тази година. Тя ще съдържа мерките, необходими за модернизация на транспортния сектор и изпълнение на целите, заложени в стратегията Европа 2020. Тук се включват действия, целящи подобрявана на общата ефективност на транспортната система, нови технологии и преминаване към ефикасна инфраструктурна политика.
 
В рамките на форума министър Плевнелиев ще проведе и двустранни срещи, включително и с еврокомисаря по транспорта Сиим Калас по отношение включването на магистрала „Хемус” в TEN-T мрежата и строителството на магистрална инфраструктура, която е приоритет за правителството.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив