Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Масови ремонти по бургаските улици

Няколко мащабни обекта в ТД „Зора” ще бъдат завършени през 2011 г.: реконструкцията на Морската градина (алейна мрежа, осветление, паркова мебел, укрепвания); цялостното обновяване на „Казиното” и сцена „Охлюва”; ремонтът на улица „Места”.

 
Това обяви зам.-кметът Йорданка Ананиева по време на поредното обществено обсъждане на проектобюджета на Община Бургас за 2011 г., съобщиха от общинския пресцентър.
 
В дискусията взеха участие жители на кварталите „Лазур” и „Братя Миладинови”, както и териториалните директори Наталия Аргирова (ТД ”Зора”) и Стефан Дубаров (ТД ”Приморие”). През тази година се очаква общината да осигури европейско финансиране и за реконструкция на Мостика и о-в „Света Анастасия”, който ще бъде развит като нова туристическа зона.
 
Йорданка Ананиева обясни, че 2011 г. е и годината за реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, който засяга жителите на целия град. Той ще свързва всички зони на Бургас и ще осигури 67 нови еко автобуса.
 
През тази година ще бъде завършено и продължението на тролейбусната мрежа, стигащо до кварталите „Лазур” и „Братя Миладинови”. Ново осветление ще бъде изградено в парк „Лазур” през тази година. С енергоспестяващо ще бъде подменено осветлението по всички улици в двата квартала, където то все още е старо. 
 
След завършване на ремонта на улица „Места” ще започне реконструкция на една от пресечните на нея улици – „Калофер”, която дълги години стои в окаяно състояние. Предвидено е преасфалтиране, подмяна на тротоарните настилки и обособяване на паркоместа.
 
В комплекс „Братя Миладинови” реконструкция ще бъде направена на улица „Дунав”, по която минава и продължението на тролейбусната линия. Предстои преасфалтиране и на ул. „Струга”, както и нейния пробив към „Янко Комитов”, който ще реши основни проблеми с автомобилния трафик.
 
Като основен проблем жителите на двата квартала посочиха недостатъчния брой паркоместа и остарялата вече ВиК мрежа. Те поискаха нови зони за свободно разхождане на домашни любимци, скулптури от цветя в Морската градина, палми по крайбрежната алея. Общественото обсъждане на Проектобюджет`2011 беше проведено вчера и в ТД „Изгрев”.
 
С жители на комплексите „Изгрев” и „Зорница”, се срещнаха заместник-кметът по строителство инж. Костадин Марков и териториалният директор Мария Михалева. Близо 2 млн. лв. са отделени за преасфалтиране и поддръжка на улици, тротоари, паркинги и зелени площи на територията на двата квартала, стана ясно по време на срещата.
 
Вече са приключили процедурите за изпълнители и през тази година ще бъдат направени две нови улици в к-с „Изгрев” - улицата, обслужваща блокове 136, 137, 138 и 139 и улицата, разположена южно от парк „Изгрев”. За първия проект са предвидени 245 хил.лв., а за втория - 350 хил.лв. Други 110 хил.лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция на осветлението на ул. „Транспортна”. Средства са предвидени и за изготвянето на новия подробен устройствен план на к-с „Изгрев”, като част от общия градоустройствен план на Бургас.
 
Зам.-кметът Марков подчерта значението на този проект, тъй като с него ще бъдат дефинирани паркинги, зелени площи, улици. Затова той призова гражданите да участват активно в изготвянето на плана като се възползват от регламентираните начини за предложения или възражения срещу проектантските решения. По време на срещата стана ясно, че един от проблемите в комплекс „Изгрев” е състоянието на пенсионерския клуб.
 
Инж. Марков пое ангажимент да бъдат проучени възможностите за проектиране и осъществяване на разширение на клуба. капиталовата програма на Община Бургас са предвидени още проектиране на голям обществен център на мястото на бившата "Дивизия" в к-с "Изгрев" - „Арена Бургас”, който ще съчетава спортна зала с над 3000 места и атракциони, както и обществен център с планетаруим в парк „Езеро”. И двата проекта ще бъдат представени за обществено обсъждане от бургазлии.
 
Източник: focus-news.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив