Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Масови данъчни проверки по време на Световната купа по ски в Банско

Масови данъчни проверки ще съпътстват Световната купа по ски в Банско. От 25 до 27 февруари 2011 г., 12 екипа инспектори от столичната НАП ще проверяват за укрити обороти и данъчни нарушения в хотели, ресторанти, дискотеки, паркинги и други търговски обекти в курорта.

 
Инспекторите ще следят и за истинността на билетите за състезанията, както и за отчитането на приходите от тях. Ще се проверява още дали заетите в заведенията и търговските обекти се осигуряват върху реалните си заплати, както и дали са внесени дължимите по закон осигурителни вноски.
 
„Проверките няма да попречат на провеждането на Световната купа по ски. Целта ни е по време на такива масови мероприятия да извадим на светло максимална част от оборотите, които досега са се укривали“, каза Светлана Паунова, директор на столичната НАП по повод предстоящата акция в Банско.
 
От началото на зимния сезон инспекторите на столичната НАП са извършили 170 проверки в два от зимните курорти - Боровец и Банско. Съставени са 44 акта за установени нарушения.
 
Укриване на реалния оборот чрез неиздаване на фискални бонове, липса на контролни ленти, липса на документи на фискалните устройства, неподадени данни към НАП за наетите служители и неплатени осигуровки за тях отново са сред преобладаващите нарушения, констатирани в проверените обекти.
 
Източник: darikfinance.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив