Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

МРРБ: Царските имоти са върнати правомерно

Министерството на регионалното развитие и благоустройството приключи прегледа на правните анализи, изготвени от три адвокатски кантори относно възможностите за завеждане на дела от държавата срещу наследниците на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, съобщават от пресцентъра на ведомството.

 
 
Според правните анализи бившата къща в село Слатина, придобита с нотариален акт от 1937 г. от княгиня Евдокия Фердинандова, е възстановена правилно на наследниците й.
 
 
От допълнително изисканите и представени от Столична община документи и информация е установено, че не са налице основания за завеждане на дело от държавата против наследниците на бившите царе за този имот.
 
 
В края на юли 2010 г. МРРБ сключи договори с проф. Владимир Петров и адв. Любомир Денев, адвокатските кантори „Владимир Дончев” и „Савова и сие”, със задача да направят анализ на документите, събрани от Временната комисия, формирана от 40-то Народно събрание за установяване на отнетото и възстановеното имущество на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, както и да предложат варианти за решаване на казуса с царските имоти.
 
Имотите, обект на анализ и събиране на допълнителни документи бяха двореца „Врана”, имот „Саръгьол”, дворец „Царска Бистрица”, дворец „Ситняково” и къща в с. Слатина.
 
Анализите бяха предоставени в договорения срок и в тях се изразяват становищата на адвокатските кантори относно основателността на бъдеща искова претенция от страна на държавата.
 
Снимка: politichesko.info

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив