Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Литиево-йонни батерии гарантират стабилността на електрическата мрежа в Ню Йорк

Литиево-йонни батерии ще намерят приложение и в система от гигантски устройства с големината на камион, чиято основна цел ще бъде стабилизирането на електрическата мрежа в северната част на щата Ню Йорк.

Енергийната компания AES Energy Storage, обяви наскоро, че първите 8 мегавата от планираната система от батерии с обща мощност 20 мегавата вече е инсталирана край градчето Джонсън Сити в северната част на щата. Очаква се проектът да бъде приключен по-късно през тази година.

Системата от батерии е проектирана да гарантира баланса между енергийните доставките и нужди по всяко време. При недостиг на енергия в пиковите часове, батериите ще освобождават съхранения в тях заряд по сигнал на операторите на и мигновено ще нормализират ситуацията.

Досега балансът в мрежата е ставал посредством контрола върху турбините, работещи с природен газ. Предимството на новият метод се състои в това, че базираната на батерии система може да реагира в рамките на секунда. Освен това тя е и по-малко замърсяваща от включването на нови мощности, които генерират енергия от фосилните горива.

Представители на АES Energy Storage заявиха, че работят над бъдещи проекти, които включват изграждането на 100 мегаватови инсталации.

Съхранението на енергия чрез системи от батерии става все по-популярно през последните години. Благодарение на този метод електропреносните системи стават по-надеждни. Интегрирането на вятърните и соларни енергийни източници в системата също се улеснява, обясняват експертите.

Източник: Inews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив