Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Къщата на Бил Гейтс

Площта на къщата на основателя на корпорацията Майкрософт - Бил Гейтс е 30 пъти по-голяма от дома на средностатистическия американец.

 

Съвременната къща на Бил Гейтс в стила хай-тек е построена на малък хълм, на брега на езерото Вашингтон в околностите на Сиатъл. Резиденцията, с обща площ от 6 хиляди квадратни метра, включва басейн с дължина 20 метра и оборудван с подводна музикална система, лична библиотека и голяма трапезария от 100 квадрата.

 

В къщата се осъществява контрол и управление на цялото инженерно оборудване и във всяко помещение се поддържа оптимален микроклимат. На входа на жилището всеки гост получава специална електронна значка, осигуряваща достъп до информационните услуги в дома.

 

Тази значка, съобщава на датчиците, къде се намира госта, за да могат желаните от него услуги да му бъдат предоставени на точното място. Когато е тъмно, гостът бива съпровождан от светлинна вълна.

 

С натискане на съответния бутон от пулт за дистанционно управление или с гласова команда във всяко помещение може да се създава специфично осветление, т.е. да се активизира една или друга група осветителни тела, в зависимост от ситуацията или настроението.

 

Стените са оборудвани с вградени телевизионни екрани. С помощта на универсалния пулт за управление на екраните се извеждат изображения от огромен архив с картини, видеозаписи, филми и телевизионни програми.

 

Ако гостът се придвижва в различни помещения, във всяко от тях го съпровождат видеопрограми и музика по негов избор. А ако той и по-рано е посещавал къщата, системата за управление помни неговите предпочитания. 

 

Източник: drugite.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив