Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Копали защитени хълмове за материал на "Тракия"

Кременските възвишения, защитена зона от "Натура 2000", са били незаконно разкопани покрай строежа на отсечката между Нова Загора и Ямбол на магистрала "Тракия", съобщиха от екоминистерството. Нарушението било установено след сигнал от природозащитници.

 
Част от възвишенията били изравнени с околното равнище, защото строителите решили, че са сервитут на бъдещата магистрала, а изкопаните материали били ползвани за основите на пътя.
 
Нарушението е потвърдено от съвместна проверка на инспектори от министерствата на околната среда и на регионалното развитие, казаха от двете ведомства. Точно засичане на щетите е било направено в края на миналата седмица. Според площта ще бъде изчислена и санкцията за гръцката фирма "Актор", която строи участъка от "Тракия".
 
Компанията ще бъде задължена и да поеме възстановяването на природата в района на защитената зона, обясниха от екоминистерството. При изключително големи вреди за околната среда по закон е предвидена и наказателна отговорност, припомниха от ведомството на Нона Караджова.
 
От регионалното министерство също са готови да наложат санкции на строителите на магистралата, но според тях увреждането на зоната от "Натура 2000" не било толкова сериозно.
 
Източник: 24chasa.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив