Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Кои квартали в София остават без метро за следващите 10 години

При покупка на имот трябва да се отчитат много фактори,докато се стигне до конкретния избор. Предлагаме ви информация за един от тях – линиите на Софийския метрополитен днес и в следващите 10 години.

 
Плановете за строеж на метрополитена в София до 2020 година са ясни. Какво ще стане след това, дали ще има нови линии и съответно – нови квартали, присъединени към безспорно най-бързия и лесен начин за придвижване в големия град,  днес не може да се каже. Но дори и да има, влизането в експлоатация на тези евентуални бъдещи връзки ще е след 2025 година. А наличието на метро или отсъствието му е в състояние да промени до голяма степен вижданията  и инвестиционните ни намерения за придобиване на жилище, закупуване на офис или търговска площ. Затова е добре да сме наясно с това, което предстои в близките 7-8 години.
 
Действащата в момента линия на метрото е една – от „Обеля“ до „Младост“.И от двете крайни точки в момента се строи – от „Обеля“ към жк „Толстой“ 3 нови спирки и от „Младост“ към „Дружба“ - 2 нови спирки. Всъщност, метрото ще стига близо до „Дружба“ - спирката ще е до Интер експо център и заради строителството в момента е затворено частично „Цариградско шосе“. Тези две нови отсечки са с финансиране от Европейската банка за развитие. Строи се и една по-дълга отсечка – от жк „Толстой“ до „Лозенец“- последната спирка ще е пред „Хемус“, като финансирането е от средства на Европейския съюз.
 
Какво предстои след 2012 година? Планирани са две важни отсечки. По-дългата е от Аерогара София до Бизнес парк София /Околовръстен път/, а по-малката е продължение на трасето от хотел „Хемус“ в „Лозенец“ до Хладилника.Засега не е ясно откъде ще дойде финансирането, като идеята е то да е от ЕС.
 
На база тези данни кои квартали в столицата ще бъдат без метро поне до 2025 година? На първо място, това са всички квартали от центъра на града по бул. „Цар Борис III” - „Красна поляна“, „Лагера“,“Хиподрума“,“Бели брези“,“Стрелбище“, „Иван Вазов“,“Гоце Делчев“,“Манастирски ливади“,“Борово“,“Красно село“,“Славия“,“Овча купел“ и „Овча купел 2“,“Бъкстон“,“Княжево“.
 
Второто направление без метро е северното – далеч от линиите остават „Орландовци“, „Малашевци“, „Хаджи Димитър“,“Подуене“, „Левски“, „Христо Ботев“, „Слатина“ и „Христо Смирненски“.
 
Сравнително близо до линиите, но без бърза директна връзка,  ще са “Гео Милев“, „Света Троица“, „Разсадника“,“Захарна фабрика“ и „Модерно предградие“.
 
Източник: imoti.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив