Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Кметът на Перник: Като се строят магистрали, да се ремонтират и общинските пътища

 

Паралелно с магистралите трябва да се обърне сериозно внимание и на второстепенните пътища от четвъртокласната пътна мрежа, тъй като гражданите на държавата ползват преди всичко тези мрежи, и по-малко първокласните пътища и магистралите. Това каза кмета на Перник Росица Янакиева пред радио "Фокус"-Пирин.
 
По думите на градоначалника именно за тези пътища общините трябва да се грижат, но разполагат с най-малко ресурс за тази дейност. Янакиева посочи, че ежегодно се предоставят минимални средства за поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа. 
 
Градоначалникът заяви, че община Перник, която е със 106 хиляди жители, за тази година ще получи 174 хил. лв. за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа. "С тези пари, само като закърпим дупките, те вече свършват. Крайно недостатъчни са като средства, а трябва да се пристъпи към цялостна рехабилитация" поясни Янакиева
 
Четвъртокласната пътна мрежа на община Перник не е много голяма, защото в района преминават важни артерии, но това, което е като собственост на общината, е ремонтирано само един път за времето от три години, каза Янакиева. 
 
"През това време, с всички средства, които сме получили, сме преасфалтирали половината от пътя между кв. Църква и Студена. Всички други населени места имат нужда от сериозен ремонт, който не можем да си позволим", каза още кметът.
 
Източник: zapernik.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив