Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Китайци строят нов завод на мястото на Диамант в Разград

Багери влязоха в бившия завод Диамант девет години след като от него излезе и последният работник. Фирмата обяви несъстоятелност през 2001 г., а едва през 2007 г. се появи купувач за активите й.

 
Пловдивчанинът Денис Бареков намери партньори в Китай за възраждане на стъкларското производство в Разград. Тяхното решение бе да се строи нов завод върху площадката на стария.
Събарянето на старите сгради започна през тази седмица, обясни главният инженер във Виа глас Атанас Атанасов. По думите му, част от сградите са опасни, тъй като колоните им са изкъртени.

Специализирана фирма извършва събарянето. От Джапона ЕООД - Стара Загора трябва да освободят 45 декара от терена до Нова година. Не е избран вариантът с взривяване на сградите, тъй като почвите в района са льосови. После започват геоложки проучвания за състоянието на терена, като въз основа на тях ще се прави проектирането.

От Виа глас не се ангажират със срокове кога ще започне строежът на новия завод и кога ще стартира производството на стъкло. След геоложките проучвания предстои оценка за въздействието върху околната среда, както и други административни процедури.

Според обявените при посещенията на китайска делегация намерения, инвестицията в предприятието е на стойност 80 000 000 евро. Количеството стъкло, което българо-китайският завод ще произвежда годишно, е равно на потреблението на цяла България за 12 месеца.
 
Източник: darikfinance.bg
Снимка: razgradonline.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив