Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Категоризират плажовете по Черноморието

Регионалното министерство предвижда промени в Закона за Черноморското крайбрежии, с които да се въведе категоризация на плажовете.

 
Плажовете се разделят на безплатни, луксозни, за нудисти и къмпингуващи, като към всяка категория ще има определени изисквания, съобщава бТВ.

Те ще бъдат регламентирани с промените в Закона за черноморското крайбрежие, подготвяни от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
 
Обмисля се да има шест вида плажове - в курортни комплекси, в населени места, в големите градове, в затворените комплекси, около къмпингите и такива извън урбанизирани територии. Концесионните такси за раличните видове плежове също ще бъдат различни.
 
Идеята на промените е да не се допускат случаи на ограничаване на свободния достъп.
Промените се подготвят вече втора година, като през март предстои обществено обсъждане и съгласуване с всички заинтересувани страни. Най-вероятно обаче промените няма да влязат в сила от това лято.
 
От бранша са категорични, че преди да се направи новата категоризация, трябва да се определи колко и кои са плажовете по Черноморието.
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив