Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Какво ще движи офис пазара през 2011 г. у нас?

 

През последните няколко месеца започнахме да виждаме един по-активен пазар на офиси, макар че компаниите остават предпазливи спрямо избора си на най-подходяща локация, коментира за Profit.bg Антон Славчев, мениджър офис и логистични площи в Colliers International.
 
„Доказателство за това е, фактът, че усвояването на офис площи през втората половина на 2010 г. възлиза на почти 110 хиляди кв.м, което е с 42% повече от 2009 г.
 
Тази тенденция ни дава увереност да смятаме, че търсенето на офис площи постепенно възвръща нивата отпреди няколко години.
 
В проучване, което направихме наскоро, голяма част от офис наемателите (53%) са с оптимистична нагласа спрямо перспективите пред бизнеса, като процентът е значително по-голям отпреди шест месеца, когато той бе едва 21%.
 
Вярвам, че тази нагласа ще бъде една от причините да активизира търсенето от страна на наемателите. Друг двигател на офис пазара ще бъдат многото възможности пред наемателите, привлекателните наемни нива и гъвкавите условия, които наемодателите предлагат.
 
Компаниите, които ще бъдат основен двигател на търсенето, ще бъдат основно от сферата на телеком, аутсорсинг и ИТ компаниите, както и такива, които ще решат да преместят своя офис при по-благоприятни условия.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив