Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Какво донесе 2010 година на пазарите на имоти по света?

 

Какво донесе изтичащата вече 2010 година за пазарите на имоти по света? За някои от тях като Дубай и Испания новините бяха мрачни, в други като Израел и Китай жилищните цени вървяха уверено нагоре въпреки глобалната криза.
 
Към края на третото тримесечие в близо половината от общо 35 държави, включени в глобално проучване на портала Global Property Guide, беше отчетен ръст на жилищните цени на годишна база. България остана сред страните, в които се регистрира спад.
 
Руският портал за имоти Prian.ru обобщава някои от най-забележителните тенденции и събития през отминаващата година:
 
Латвия даде възможност на чужденците да си купят „входен билет“ за страните от Шенген. Наистина той струва не по-малко от 70 хил. евро. Става въпрос за предоставяне на право на постоянно пребиваване на чуждестранните купувачи на имоти в Латвия. За подаването на документи за такова право е необходимо да се придобие един или няколко имота за не по-малко от 100 хил. лата (141 хил. евро) за Рига и не по-малко от 50 хил. лата (70,5 хил. евро) извън латвийската столица.
 
Дотолкова, доколкото граници между страните от Шенгенското пространство, към което през 2004 г. се присъедини и Латвия, на практика няма, собственикът на такова право ще може да пътува почти из цяла Европа. При това не е необходимо да живее за постоянно в Латвия – необходимо е само веднъж в годината да посети страната за удължаване на срока на документа. Основното е, че не трябва да се продава жилището в Латвия – тогава основание за правото вече няма да има.
 
Кои са балонът на годината, разочарованието на годината, локомотивът на годината и още ключови моменти на пазара на имоти през 2010, може да разгледате тук.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив