Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Испански компании ще участват в подготовката на Световното по футбол в Русия

Русия е заинтересована от участието на Испания в различни инфраструктурни проекти и по-специално в подготовката на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през 2018 г., заяви вицепремиерът на Русия Александър Жуков.

 
"Ние сме заинтересовани от участието на испански фирми в големите инфраструктурни проекти в Русия, включително световното първенство през 2018 г." - заяви Жуков след среща с министъра на външните работи на Испания Тринидад Хименес. 
 
Той добави, че за Русия е "удоволствие да привлече испански фирми, които имат опит в изпълнението на проекти като строителството на инфраструктурни съоръжения и стадиони".
 
В края на миналата година, заместник министър-председателят Игор Шувалов заяви, че за подготовката на световното първенство през 2018 г. правителството не планира да създаде структура, подобна на държавната Olimpstroy, която е създадена, за да се подготвят за Олимпийските игри в Сочи. Според Шувалов, този проект може да се реализира само чрез обичайната бюджетна процедура.
 
На 2 декември Русия спечели правото да бъде домакин на Световната купа през 2018 г., като получи абсолютно мнозинство от гласовете на изпълнителния комитет на ФИФА. Предложението на Русия предвижда игрите да са в 13 града - Москва, Санкт Петербург, Калининград, Казан, Ярославъл, Нижни Новгород, Саранск, Самара, Волгоград, Екатеринбург, Ростов на Дон, Краснодар и Сочи. Окончателният списък на градовете, в които ще се играят игри ще бъдат определени по-късно.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив