Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Инвестициите във финанси, имоти и търговия на минус

За пръв път от десет години инвестициите във финанси, имоти и търговия са на минус, в останалите сектори са същите.

 
"През последните 5 години инвестициите у нас са били почти, ако не и изцяло само от финанси, търговия и имоти, т.е. това са предимно кредити", казва Борислав Стефанов, шеф на Агенцията за инвестиции, в интервю за Mediapool.

По думите му през 2009 г. инвестициите са 2.54 млрд. евро. През 2010-а инвестициите във финанси намаляват с 913 млн. евро (банки, кредитни и лизингови дружества).
 
Общо 276 млн. евро по-малко са влезли в сектора на недвижимите имоти. Парите в търговията са с 258 млн. евро по-малко, в сектора на телекомуникациите - 131 млн. евро, и "други" - 347 млн. евро.
 
По данни от октомври ръст има при инвестициите в производството на храна и напитки с 56 млн. евро, на химични продукти (цименти, торове, стъкла) със 79 млн. евро, на бизнес услуги с 91 млн. евро.
 
Очакванията са инвестициите да надхвърлят милиард за тази година, казва още шефът на Агенцията за инвестиции. През 2011-а не се очаква рязко увеличаване на размера на вложенията. Ако се активизира финансовият сектор, биха могли да достигнат една трета от нивата през 2009-а - около 2 млрд. евро.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив