Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Инвестират 14 млн евро в търговски обекти

Още една голяма европейска търговска верига увеличава присъствието си в страната, стана ясно днес на пресконференция, дадена от представители на "Меркатор Груп". Ето още подробности за намеренията на словенската търговска компания.

 
През следващата седмица в София ще отвори врати нов мегамаркет "Рода", съобщиха от българското представителство на групата. Той е с разгърната застроена площ от 4000 квадратни метра,а размера на инвестицията е 4 милиона евро.

В обекта ще бъдат открити около 100 работни места. Амбицията на компанията е до края на годината да инвестира още 10 милиона евро в три магазина - два в Стара Загора и един във Варна.

През следващите две години експанзията ще продължи, като очакванията са до края на 2012 година продажбите във веригата от мегамаркети да достигнат 3% пазарен дял.Според експерти,за да стане това,са необходими поне 15-20 магазина в цялата страна.

Засега стратегията на "Меркатор груп" за България е да се ползват търговски площи под наем, а строителството на собствени обекти да се ускори през следващите години, като за изпълнители ще бъдат ангажирани български строителни компании.

Първите извън София мегамаркети обаче - в Стара Загора и Варна - ще бъдат открити до края на годината в действащи МОЛ-ове.
 
Източник: imoti.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив