Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Инвалидите в Бургас няма да изкачват стълби

 

Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) вече ще преглежда трудноподвижни пациенти на първия етаж в Стария корпус на Бургаската болница. В момента спешно се ремонтира помещение, където ще бъде настанена комисията.
 
Очаква се то да бъде готово още до края на тази седмица. Сега ТЕЛК преглежда на втория етаж, асансьорът често се разваля и това създава сериозни проблеми с достъпа на хората в инвалидни колички и с патерици, които са принудени да се качват по стълбите.
 
До края на тази седмица се очаква ремонтът да приключи и още от понеделник най-тежките пациенти за ТЕЛК няма да се качват до втория етаж, а ще бъдат преглеждани на първия.
 
Съветът на директорите на Бургаската болница е взел решение да изгради и подвижна рампа тип асансьор, която ще качва безпроблемно инвалидните колички и трудноподвижните хора до втория етаж на ТЕЛК.
 
Тя е предвидена в строителната програма на болницата за тази година, но няма да стане толкова бързо. Засега като спешно решение и за удобство на пациентите ще бъде преместена самата комисия.
 
Подвижна рампа ще вдига инвалидни колички и до Медицински център “Св. Николай Чудотворец”, който е част от болницата и се намира отпред на Стария корпус.
 
Рампата ще бъде изградена съвсем скоро и ще обслужва предимно болните на хемодиализа. За изграждането й не е необходима сериозна сума, надяваме се кметовете на общини от Бургаска област да подпомогнат с финансиране това начинание, коментираха от ръководството на болницата.
 
Припомняме, че акционери в МБАЛ-Бургас АД са държавата и 13-те общини от Бургаска област. Пациенти на хемодиализа също идват от цялата област.
 
Специализираният медицински транспорт ще спира направо пред рампата, количките ще се вдигат нагоре с натискането на един бутон, а хората ще чакат реда си за хемодиализа в чакалня, която ще бъде оборудвана специално за тях в Медицинския център.
 
Тя ще се намира в близост до асансьора с който се стига директно в отделението по хемодиализа. 
 
Източник: burgasnews.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив