Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Имотният пазар в Испания живна

Продажбите на недвижими имоти в Испания са се увеличили с почти 30% през август на годишна основа, сочат официални данни, цитирани от БГНЕС. Това се тълкува като позитивен знак за икономиката, която беше силно засегната от колапса на пазара през 2008 г.

 
Според данните през август са били реализирани 43 817 сделки с имоти. Броят им е почти същият като през юли, но ръстът спрямо август 2009 г. е с цели 29,6%. През първите осем месеца на годината продажбите на имоти са нараснали с 13,8% спрямо същия период на 2009 г.
 
Спукването на спекулативния мехур в сектора на недвижимото имущество през 2008 г. вкара испанската икономика в най-голямата рецесия от десетилетия насам. Безработицата в страната се покачи до над 20%, което е най-високото ниво за страните от еврозоната.
 
През първото и второто тримисечие на тази година обаче испанската икономика успя да се съвземе от рецесията и да реализира макар и минимален растеж от съответно 0,1% и 0,2%. Увеличаването на продажбите на жилища е първо за изминалите три години и е предизвикано от по-ниските цени на имотите и по-атрактивните нива на лихвите, коментират анализатори.
 
 Източник: DarikFinance.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив